Feen Oriana og andre eventyr

Står du lige og mangler en idé til en gave?
…det skal være en gave, der er lidt speciel, anderledes, smuk, personlig, en oplevelse…
Hvorfor ikke give bogen ”Feen Oriana og andre eventyr”?
Køb den her!

Feen Oriana og andre eventyr er en bog med tre fortællinger for børn af den portugisiske forfatter og digter Sophia de Mello Breyner Andresen. Knud Møllenbach har oversat fra portugisisk til dansk, Signe Kjær har beriget bogen med sine vidunderlige illustrationer, og Forlaget Rhodos har udgivet bogen.

I Portugal kaldes Sophia de Mello Breyner Andresen blot Sophia, og regnes for det tyvende århundredes største kvindelige poet. Eventyrene, som hun skrev til sine egne børn for næsten 60 år siden, genoptrykkes næsten årligt.

Pigen fra Havet er en historie om et venskab mellem en dreng og en pige. Han lever på landjorden, og hun i havet. De er begge nysgerrige for at lære om hinandens verdener. Pigen lærer om kærligheden, om lykken og om længslen. Drengen får opfyldt ønsket om at leve med pigen i havet.

Feer er væsener, som udspringer af vores evne til at skabe liv, vores vilje og hensigter i naturen. Feen Oriana lever i en skov, hvor hun skal beskytte de mest udsatte væsener. Snart drages vi ind i et spændingsfelt mellem solidaritet, ansvarsfølelse, egoisme og sandhed. Det fører til en overraskende kamp mellem godt og ondt.

 Bronzedrengen er en statue i en vidunderlig have. Om natten bliver han levende og regerer med retfærdighed og visdom over alle planterne, som også bliver levende om natten. Pigen Florinda møder ham en magisk og festlig nat, hvor de levende væseners sande natur afsløres.

Det er første gang at disse tre af Sophias vidunderlige eventyr bliver oversat til dansk. I Sophias hjemland, Portugal, er hun og hendes fortællinger lige så elsket som H.C. Andersen er i Danmark, og hun betegnes som en af det tyvende århundredes mest betydningsfulde forfattere i Portugal.

Bogen anbefales til højtlæsning fra 5-6 år og op.

Bogen kan købes her.  

Comments are closed.